vrijdag 12 augustus 2016

II - 10.000 stappen

Als ambtenaar leid ik een grotendeels zittend bestaan. Toch dacht ik, door elke avond een stukje te gaan lopen en door zeer regelmatig de koffieautomaat te bezoeken, wel redelijk aan voldoende beweging te komen. Op een dag werd ik ingelicht over een app die bijhoudt hoeveel stappen je per dag zet. Aangezien ik gek ben op apps die zaken voor mij bijhouden, heb ik de app geïnstalleerd en ben ik vrolijk van start gegaan met te bewijzen dat ik superveel stappen per dag zet.

Ik was dan ook best wel trots toen ik de eerste dag aan kon tonen dat ik ruim 5.200 stappen had gezet. "Maar je moet er minimaal 10.000 per dag", was de respons die ik kreeg. Ik snakte naar adem. "Hoeveel?!" piepte ik. "Ja, pas vanaf 10.000 stappen ben je goed bezig. En 15.000 is toch wel het beste."

Bron: play.google.com

Ik begon op internet een zoektocht naar wie er zoveel tijd had dat hij of zij aan de 10.000 stappen per dag kon komen naast werken, auto rijden, eten en bank hangen. Het blijkt dat best wel veel mensen flink aan de wandel gaan iedere dag en niet rusten voor ze het benodigde aantal stappen hebben gezet.

Na lang overleg met mijn driezitsbank heb ik toestemming gekregen om 's avonds wat langer op pad te gaan. Nog steeds vind ik het heel moeilijk om aan de 10.000 stappen te komen (wist je dat dat wel 7,5 kilometer is?), puur omdat ik overdag tijdens mijn werk niet heel veel hoef te lopen. Het gebouw is klein en er zijn weinig opties om extra stappen te zetten. Wel doe ik wat vaker aan een pauzewandeling.

Ook vind ik dat trappen driedubbel moeten tellen.Voorheen gingen we in de bioscoop met de roltrap of met de lift naar de bovenste verdieping. Nu nemen we de trap. Wist je dat de bioscoopstoelen niet eens voorzien zijn van een beademingsapparaat? Het is een schande.

Groetjes,

Isabeau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten