zaterdag 13 augustus 2016

III - Nieuwe huisgenoot!

Ik hou van katten. Wat een heerlijke beesten vind ik dat. Ze gaan helemaal hun eigen gang, hebben hun eigen wil en hebben volgens mij een prachtig leven. Jagen, liggen, geaaid worden, slapen en af en toe achter een rood lampje aan rennen.

Zelf heb ik het idee dat ik in een vorig leven wel een kat kan zijn geweest. De hele dag slapen en 's nachts er op uit, overal aan mogen krabbelen, door iedereen aangehaald worden, een beetje miauw roepen...ik zou er zo voor tekenen!

Bij mijn ouders wonen twee katten, moeder en zoon. Moeders is niet echt mijn beste vriendin. Je kijkt haar aan en dan doet ze een beetje van "prr, prr". Vervolgens reik je je hand uit om haar te gaan aaien en dan heb je ineens een gat in je hand en een bloedbad. Gelukkig lijkt haar zoon totaal niet op haar. Een prachtige grijze kater, die verdacht veel weg heeft van het merk Russisch blauw, en een echte goedzak. Hij laat alles gebeuren en als hij het even zat is, loopt hij gewoon weg. Ik ben het er nog steeds niet mee eens dat hij niet met me mee mocht toen ik het huis uit ging.


Bij m'n ouders thuis met m'n beste katvriend :-)
Ik woon nu samen in ons eigen huis. We waren het er al lang over eens dat ons huis niet zonder katten kan. We willen er twee en inmiddels hebben we er al ééntje uitgezocht. Dat is een kruising tussen een Maine Coon en een Noorse Boskat. Ik ben alleen bekend met de huis-tuin-en-keukenkatten, dus ik was nogal onder de indruk van het bedrag dat je mag neerleggen voor een kitten. Maargoed, net zoals de gemiddelde vrouw was ik natuurlijk helemaal strontverliefd toen we op kraamvisite gingen en wilde ik eigenlijk het hele nestje direct mee naar huis nemen.

We hebben een grijs katertje uitgezocht en waarschijnlijk wordt dit een flinke haarbal als hij groot is. Ik begreep dat ze lange haren krijgen en wel negen kilo kunnen gaan wegen. We hadden al een kattenluik, maar het is nu nog maar de vraag of dat straks allemaal wel gaat passen...

De rechtse komt ons behang slopen...

Half september krijgen we onze nieuwe bewoner in huis. Ik hoop dat we dan ook een speelkameraadje voor hem hebben gevonden (of 20, als het aan mij ligt). En ik hoop dat ons splinternieuwe interieur een beetje genade krijgt van onze nieuwe huisgenoten.

Groetjes,

Isabeau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten