zondag 14 augustus 2016

IV - Kinderboerderij

Samen met mijn vriend doe ik aan Geocaching (voor uitleg, klik hier). Door de aankoop van ons nieuwe huis en het vele klussen dat daarbij komt kijken, is deze hobby een beetje op de achtergrond geraakt. Van het weekend hadden we weer tijd om een stukje te gaan lopen en toevallig wist ik dat er een geocache verstopt zat op de kinderboerderij bij ons in de buurt.

Normaal voel ik me een beetje oud voor de kinderboerderij en neem ik m'n zusje mee als "excuuskind". Ken je dat? Dat je een kind meeneemt naar iets wat je zelf superleuk vindt om te doen, maar dat je denkt dat andere mensen je te oud vinden voor iets en dat je daarom een kind meesleept zodat het net lijkt alsof je het voor hen doet? Ik doe het ook wel eens met Halloween om langs de deuren te gaan voor snoep. Maar dat terzijde.

Nu gingen we als twee volwassenen naar de kinderboerderij om daar op zoek te gaan naar een schat. Je moet je dan voorstellen dat er twee mensen lopen, kijkend op hun telefoon, die tien keer hetzelfde rondje lopen zonder de dieren ook maar een blik waardig te gunnen en af en toe in dozen of onder kratten kijken, denkend dat andere mensen ze niet zien. Uiteindelijk vonden we bovenop het konijnenhok wat we zochten en hadden we tijd om eens om ons heen te kijken waar we nou eigenlijk waren beland.

De hoofdact van de kinderboerderij is Pip. Dit is een schattig pasgeboren varkentje dat naar je toe komt en z'n natte neus tegen je hand aandrukt. Best vies. Maar wel lief.
Dan lopen daar Siem en Luuk. Dat zijn waarschijnlijk de ouders van Pip. Siem en Luuk hadden honger en dat was te merken. Het bord "pas op, ik kan bijten" was zeer overtuigend in combinatie met het gekrijs dat de twee varkens maakten.

 

 
 
Siem en Luuk

Het was erg leuk op de kinderboerderij kan ik wel vertellen. We hebben kennis gemaakt met Rambo, een ram met een zeer pittig karakter, pasgeboren konijntjes die ik ook allemaal wilde hebben maar toch maar niet heb gedaan en een lieve kat. Tijdens het voeren van de dieren vertelde de vrijwilliger die op de kinderboerderij liep enthousiast over de dieren, hun namen, hun dieet en hun voorgeschiedenis.

Al met al een heel ander uitstapje dan gepland. Op zoek naar een geocache kom je soms de leukste schatten tegen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten