vrijdag 19 augustus 2016

IX - Project Puch

Volgende week hebben we ons jaarlijkse afdelingsuitje. Dit keer gaan we Solex rijden in de omgeving van Hazerswoude. Ik hoop dat het een beetje mooi weer wordt, maar het lijkt me in ieder geval wel een leuk uitje! Het hele gebeuren doet me wel denken aan twee jaar geleden, toen ik samen met mijn vriend m'n eigen brommer in elkaar ging zetten en op ging knappen.

M'n vader had nog een hoop schroot liggen van een Puch die hij uit elkaar had gehaald met de gedachte deze zelf eens op te knappen. Dat kwam er niet van en ik kreeg ernstige behoefte aan een derde vervoersmiddel, dus ik nam samen met m'n vriend het hele project over.
Hoop schroot/originele kleur
Het idee was om de Puch zwart met gouden wielen te maken, super bling bling dus! Helaas was het niet, zoals in mijn dromen, een kwestie van het geheel in elkaar schroeven en een spuitbusje eroverheen. Er kwam veel bij kijken, zoals het geheel ontdoen van de huidige verf met zwaar giftig spul, het grondig schoonmaken van de brommer en ook het kopen van nieuwe onderdelen. Het spannendste was dat we m'n vader moesten geloven dat de motor echt zou werken, want de motor konden we pas testen als de hele brommer in elkaar stond.


Basislaag aanbrengenKlieder
Nieuwe kleur met stickers


Hippe wielen!
Het was toch best veel werk de Puch in elkaar te zetten en helemaal op te knappen. Toen hij in elkaar stond bleek de achterband lek, dus kon hij weer half uit elkaar. Het eindresultaat was er wel een om trots op te zijn! Maar dan die motor nog aan de gang krijgen... Na flink trappen en aanduwen kwam daar de brommer sputterend op gang. Wat een opluchting! Ik ben gelijk een rondje gaan rijden, wat best spannend was, omdat je de brommer zelf in elkaar hebt gezet en toch bang bent dat er een of andere amateuristische fout in is geslopen. Gelukkig ging het allemaal goed en heeft de Puch een geslaagde make-over gehad.


Het eindresultaat

Nu staat de Puch al een hele tijd onder een afdekzeil bij m'n opa in de schuur, geschorst en wel. Ik heb er uiteindelijk twee keer op gereden... Maar het is wel een mooi ding!

Groetjes,

Isabeau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten