maandag 15 augustus 2016

V - Achtertuin

Bij ons huis hebben we een achtertuin die is gelegen op het noordwesten. Hoewel dat heel koud en donker klinkt, is het een heel zonnige tuin. De zon gaat namelijk precies aan deze kant onder, wat betekent dat we halverwege de ochtend de zon mogen begroeten en als laatste van het dorp de zon mogen uitzwaaien. Dat is natuurlijk heerlijk als je toch de hele dag aan het werk bent, want als je thuis komt kun je nog tot laat lekker in het zonnetje vertoeven.

Maar zoals altijd is een achtertuin nooit klaar als je een huis koopt. Ik weet niet of jullie wel eens op Funda kijken, maar wat een troosteloze foto's staan daar over het algemeen op van achtertuinen. De term "onderhoudsvrij" heeft duidelijk een vlucht genomen. Als groot fan van Pinterest wil ik natuurlijk wel een tuin met potentie. Uiteindelijk was de conclusie dat we dat dan maar zelf moesten gaan regelen, want geen huizenverkoper komt met een kant en klare tuin met live Instagram-filter.

Ik krijg nog steeds de kriebels van dit soort tegels... (Bron: mama-life.nl)


De vorige bewoner van dit huis had een soort liefde voor kiezelstenen. De tuin was bestraat met klinkertjes en de perken lagen vol met kiezelstenen. Daarnaast stond er een half dode boom in de tuin die precies de zon tegenhield zodat we daar lekker niet van konden genieten.

Deel van de oude situatie

Mijn vader is gelukkig heel handig en heeft alle bestrating eruit gehaald en nieuwe bestrating aangelegd in de tuin. Hierbij hielden we twee ruime perken over voor leuke planten. Alleen had hij wel de kiezelstenen voor ons laten liggen.

Je verbaast je er over hoeveel inhoud zo'n perk heeft. We bleven scheppen en hebben zeker tot 30 centimeter diep nog zulke stenen aangetroffen. We hebben alles gezeefd, zodat de grond hergebruikt kon worden voor de planten. Dat was loodzwaar werk, maar we kunnen nu wel allebei solliciteren bij de Notre Dame.

Na het zeven van de grond kon het leuke werk beginnen, het poten van de planten! Dat is echt heerlijk, om met je handen door de aarde te gaan waar geen steen meer in te vinden is. Inmiddels staat de achtertuin vol met planten en is er zelfs een klein waterornament in te vinden. Over een tijdje, wanneer alles lekker volgroeid is, kan onze achtertuin zeker geĆ¼pload worden op Pinterest. Voor nu moeten we het nog even doen met een mooie foto met een Instagramfilter...

Deel van de achtertuin in nieuwe staat
Nu rest alleen de voortuin nog...

Groetjes,

Isabeau


Geen opmerkingen:

Een reactie posten