woensdag 17 augustus 2016

VII - Zeep maken

In mijn continue zoektocht naar nieuwe hobby's kwam ik terecht bij haken. Ik voelde me een beetje een oma toen ik naar de Boekenvoordeel ging om daar een boek te scoren met haakinstructies. In de winkel vond ik allerlei starterspakketten waar al van alles was bijgevoegd om direct aan de slag te gaan met haken. Ook al was ik me volledig bewust van het feit dat dit geldklopperij is en je beter alle spullen apart kunt kopen, pakte ik een van de starterspakketten en wilde richting kassa lopen. Toen viel mijn oog op een boek over het maken van zeepjes.

Boek Zeep maken, te koop bij Boekenvoordeel


Zelf zeepjes maken, ik had er nooit over nagedacht dat je zoiets zelf kon doen. Ik bladerde wat door het boek heen en kwam tot de conclusie dat het resulteert in hele leuke cadeautjes. Voor de prijs kon ik het niet laten en daarom mocht ook dit boek mee naar de kassa.

Eenmaal thuis sloeg het zeepjesmaakvirus helemaal toe en sloeg ik alle benodigdheden via internet in. Ik kon niet wachten tot alles bezorgd zou worden. Toen de dag daar was, was de keuken van mij. Overal stonden maatbekers en siliconen vormpjes, het aanrecht lag bezaaid met kleurstof en glitters en door het hele huis trok de geur van kokos en lavendel.

Benodigdheden

Zeep in de vormpjes


Het eerste resultaat moest natuurlijk direct perfect zijn. Ik had al helemaal uitgedacht hoe het zou moeten worden, lichtblauwe doorzichtige zeepjes met een schelp erin. Dat lichtblauw werd tijdens het proces donkerblauw en wat minder doorzichtig, omdat kleurstof best wel sterk spul is. De blauwe zeepjes moesten naar kokos ruiken. Ook maakte ik paarse zeepjes, die natuurlijk moesten ruiken naar lavendel en die voorzien werden van een bloemetje.

Eindresultaat kokoszeep
Schelp in de zeep
Eindresultaat lavendelzeep


Om het helemaal af te maken had ik bij de Action organza zakjes gekocht, speciaal om het echte cadeautjes te doen lijken. Al met al was ik zeer tevreden over het eerste resultaat. Ik maakte gelijk een berg zeepjes, niet beseffend dat zeep helemaal niet zo snel op gaat. Gelukkig waren de mensen uit mijn omgeving blij met de zeepjes en kon ik lekker de kerstvrouw spelen.

Zeep in organza zakjes, leuk cadeau!
Ik moet zeggen dat het maken van zeepjes toch wel een blijverdje is en zeker leuk is om voor verjaardagen te doen, vooral omdat het gewoon supermakkelijk is. De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat het kopen van zeepjes makkelijker is, dus voor de echte luie medemens raad ik dit toch niet aan.

En hoe het afliep met mijn hobby haken? Mijn giraffe heeft nog steeds alleen maar een oor, dat lelijk in de klit zit omdat ik de taal van het haken echt totaal niet spreek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten