zaterdag 20 augustus 2016

X - Voortuin

Deze week hebben we project Voortuin opgepakt. Net als de achtertuin lag ook de voortuin helemaal vol met kiezelstenen. Helaas was de voortuin ook nog eens de kattenbak geworden van de buurt. Wel was de voortuin groen van zichzelf, het onkruid schoot de grond uit. Omdat de voortuin toch het aangezicht van het huis is en we de lucht van kattenpoep wel heel erg zat waren, was het deze week tijd om de smoesjes en "geen zin" opzij te zetten en aan de slag te gaan.

Oude situatie voortuin

Ik kan je zeggen dat ik na een paar dagen nog steeds nieuwe spierpijn ontwikkel. M'n lichaam lijkt in een soort slow motion te ontdekken welke spieren het allemaal bezit en dat die ook gebruikt zijn bij het leegscheppen van de hele voortuin. Wat een frustratie ging daarmee te pas. Het tuintje lag vol met wortels, wat betekent dat elke schep met grond die je omhoog tilt, net zo hard weer naar beneden wordt getrokken door het blijven haken achter wortels. Door de vele kiezelstenen waren het ook zware scheppen om te tillen. En op een gegeven moment was de grond ook nog nat door het vele bloed, zweet en tranen wat de grond op moest vangen...

Gisteren werd de oude grond (+/- 10 kruiwagens vol) opgehaald en vervangen voor spiksplinternieuwe grond. Vandaag hebben we die in de kuil gestort en nu is onze voortuin helemaal gereed voor nieuwe plantjes! Altijd fijn om weer een rotklus achter de rug te hebben!

Bovenaanzicht nieuwe voortuin

Groetjes,

Isabeau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten