woensdag 24 augustus 2016

XIV - Heet!

Vandaag smelt ik weg. De weersvoorspelling spreekt van een maximum temperatuur van 31 ℃, maar de gevoelstemperatuur schat ik op zo'n 436 ℃...

Gelukkig kunnen we hier vandaag op werk extra van genieten, want de airco is wederom stuk. Bovendien is er geen zuchtje wind te bekennen dus ik vertoefde vandaag betaald en wel heerlijk in een subtropisch klimaat. Aqua Mundo is er niks bij.

Rond 11 uur vanochtend bereikte het kwik op onze kamer de 25 en na de lunchpauze was het een welkome klap in je gezicht om onze kamer te betreden. Om half twee heb ik mezelf maar de ventilator toegeëigend en deze vol in m'n gezicht aan gezet.  En daar waar een ventilator wind wegblaast, lokt deze ook diverse collega's naar je kamer toe. Konden we gezellig op z'n Nederlands lekker klagen over het weer, ondertussen afwisselend met wie er voor de ventilator mocht staan. 

De recordtemperatuur op onze kamer was vanmiddag 28,8 graden en ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog niet zo erg heb meegemaakt.
Ik ben blij dat we morgenmiddag lekker naar buiten mogen en op een brommer kunnen gaan rijden, zodat er in ieder geval wind is.

Op weg naar huis werd de buitentemperatuur natuurlijk alleen maar hoger, want ik woon blijkbaar op Mallorca of zo. Zonder gekheid, het is daar waarschijnlijk nog koud vergeleken met het Westland. In de auto werd het 34 graden, maar het kan natuurlijk altijd gekker. Ik dacht bij thuiskomst wel even de plantjes water te kunnen geven. Wist ik veel dat dat een bezoekje aan Beverwijk zou betekenen. 

Burn!

Nadat m'n huid weer tot bedaren was gebracht checkte ik ook hier de temperatuur en die tikte de 40 aan.

Heet

Plantje heeft het ook heel zwaar...
Ik ben waarschijnlijk een vreselijke aansteller als het op dit soort weersomstandigheden aankomt. Het zal mij dan ook erg benieuwen hoe het is als ik binnenkort op vakantie ga naar een van de warmere landen van Europa, waar nu de weersvoorspellingen spreken van een maximum temperatuur van 34 graden elke dag...

Groetjes,

Isabeau 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten