zaterdag 24 september 2016

XVIII - Drukke week

Vrijdag 23 september 2016

Het is ronduit bizar hoeveel werk er op je ligt te wachten na een afwezigheid van drie weken. Naast een propvolle mailbox stond er deze week ook een minstens zo volle agenda op me te wachten. Vandaag sluit ik deze hectische week af met gelukkig nog maar vier uur tot het weekend.

Na drie keer de wekker te hebben weggedrukt, staan m'n vriend en ik in alle vroegte op om de katten aandacht te geven in de vorm van eten, zelf te ontbijten en op weg naar werk te gaan. In het donker rijd ik de snelweg op met een aankomende winterdepressie. Serieus, waar zijn de dagen gebleven dat het licht was 's ochtends? Voelt al als drie jaar geleden.

Op werk aangekomen moet ik op de tast de juiste kamer zoeken, want de meeste mensen zijn wel zo bijdehand op een normale tijd hun bed uit te gaan, dus alle lichten in het gebouw zijn nog uit. Alleen een spookachtig licht schijnt boven de belangrijkste tafel van de afdeling, want hier eten we elke vrijdag om 10 uur koek.Zoals verwacht vliegt de tijd vandaag voorbij en is het alweer 11 uur en tijd om naar huis te gaan. Eerst nog wat boodschappen doen voor morgen, want dan is de eerste waterpolowedstrijd van het seizoen en die sluiten we af met een gezellige barbeque met het team. Dit keer heb ik mezelf het er niet makkelijk mee gemaakt, want ik ga een salade maken. Best gezond voor mijn doen.Daarna doe ik een hoop huishoudelijke klussen, zoals de was, vaatwasser uitruimen, vuilnisbakken leeghalen, planten water geven, boven stofzuigen, beneden stofzuigen en dweilen en de kattenbak uitruimen. Het scheelt nu zo erg dat het niet meer subtropisch warm is, dus dit soort klussen zijn nu een stuk beter te doen.Na het huishouden en de daarna benodigde koffie, besluit ik weer eens aan de slag te gaan met het maken van zeepjes. Ik hou het dit keer bescheiden en maak twee simpele zeepjes in de vorm van een hartje. De zeepjes worden rood met gouden glitters en krijgen een geur van lavendel.

Alle benodigdheden
Zeep smelten
Eindresultaat!

's Avonds was ik eindelijk mijn auto eens een keer. Dat was pas echt hard nodig. Nu kan ik mezelf weer zien in de weerspiegeling. Elke keer als ik m'n auto heb gewassen besef ik hoe mooi ik m'n auto vind en vind ik dat ik hem minstens één keer per week moet wassen. Jammer dat die motivatie na een dag alweer weg is.De dag sluit ik gezellig met m'n broertje en zusje af. We doen een bakkie bij de Intratuin en spelen daarna nog even Mario Kart bij mij thuis.


Fijn weekend!

Groetjes,

Isabeau

p.s. Hierbij nog een bonus-kattenfoto:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten