zaterdag 8 oktober 2016

XX - Red Velvet Cake

Af en toe heb ik ineens een zware behoefte om iets lekkers te gaan bakken. Heel origineel ga ik dan op zoek naar een Koopmans of Dr. Oetker verpakking om aan de gang te gaan met een stroopwafelcake of muffins. Ik heb nog nooit alle ingrediƫnten apart gekocht, misschien dat dat iets is voor de toekomst. Dit keer kwamen we een nieuwe verpakking tegen in het schap, namelijk de benodigdheden voor het maken van een Red Velvet Cake.


 Ik had eigenlijk geen idee wat dat precies is, maar het is gewoon een rode cake met een vleugje cacao en daartussen een vulling met onder andere mon chou.

Het bakken van de cake was echt heel simpel. Gewoon cakemix mengen met slagroom en eieren en het gladde mengsel in de vorm gieten, daarna kan het bijna een uur in de oven.

In de oven verliep het proces helemaal naar wens, de cake kwam mooi naar boven en bleef gelukkig rood. Als de cake per ongeluk zwart was geworden had ik er gelukkig gewoon een Oreo cake van kunnen maken met de bijkleurende vulling en de cacaosmaak.Uit de oven moest de cake door midden worden gesneden, dat ging scheef, en bestreken worden met vulling. Er zat grote uitdaging in het egaal verdelen van de vulling over de zijkant en het glad krijgen daarvan.

Uiteindelijk was dit het eindresultaat:

 

 
Ik vond de cake zelf wel een beetje saai. De cacaosmaak was heel licht en verder was de cake weinig bijzonder. De vulling maakte het wel af.
Volgende keer maar weer een stroopwafelcake, die zijn echt superlekker.

Groetjes,

Isabeau


Geen opmerkingen:

Een reactie posten