donderdag 13 oktober 2016

XXII - Koude winterdagen

We kunnen er allemaal niet meer omheen. Sinds anderhalve week is het weer omgeslagen en lijkt het over te zijn met het weer waarbij je de hele dag niets meer nodig had dan een t-shirt. De winterjas kan al bijna van zolder en het is ook tijd om vast een voorraad zakdoekjes in te slaan voor de maanden der continue loopneus.
Zelf vind ik de herfst verschrikkelijk, vanwege de regen en wind en bijbehorende grauwe luchten. De winter daarentegen heeft wel enkele (let op: enkele, dus eigenlijk heel weinig) positieve aspecten. Zo brengt de winter het ultieme excuus om elke dag warme chocolademelk te drinken, want het is winter.

Bron: bustle.com

Daarnaast speelt met name Kerst bij mij een hoofdrol en als ik aan de winter denk zie ik dus bergen met kadootjes voor me, proef ik de smaak van het stokbrood met kruidenboter dat bij het gourmetten hoort en zie ik mezelf door allerlei stadjes lopen waarbij de kerstversiering volop aanwezig is en er een vage geur van gl├╝hwein hangt.

Toch is de winter als vrouw wel een seizoen van overleven. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn handen en voeten lijken af te sterven zo gauw het kwik onder de 17 graden Celsius zakt. Mijn relatie met sjaals en dekens wordt echt intens, we kunnen op een gegeven moment echt niet meer zonder elkaar. Het naarste vond ik altijd om te gaan slapen met voeten waaraan ongeveer een meter ijspegel hing.

Bron: geocities.ws

Tegenwoordig, sinds ik samenwoon, is dit probleem opgelost. Alleen heb ik het idee dat m'n vriend het niet heel leuk vindt dat mijn koude voeten ineens zijn probleem zijn geworden...

Groetjes,

Isabeau


Geen opmerkingen:

Een reactie posten