maandag 9 januari 2017

30 day challenge Januari #day1

Vandaag, 2 januari 2017, is de eerste dag van mijn 30 day challenge van deze maand. Ik begin de dag goed met expres heel, heel, heel lang uitslapen zodat ik geen kans heb om aan chips, chocola of koekjes te denken en ook niet aan een boterham met vlokken. Gelukkig heb ik op 1 januari genoeg gegeten om de ochtend zonder trek door te komen en begin ik de middag met een bakje muesli met yoghurt, koffie en een glaasje yoghurtdrank.

Daarna gaan we vet shoppen van de nieuwjaarsfooi die we allebei hebben gehad. Ik koop een cadeaupakket van Rituals, waar nu uitverkoop is en wat daardoor een heel gevaarlijke winkel is geworden voor je portemonnee. Daarna gaan we langs bij de Xenos voor een cupjeshouder voor mijn nieuwe Dolce Gusto apparaat. Die heb ik laatst gekocht als mooie opvulling van de gootsteen naast de Senseo en het normale koffiezetapparaat. Tsja, je moet wat als je ineens een kadobon van de Blokker in je portemonnee vindt (once in a lifetime experience). In het winkelcentrum liepen we langs de Boekenvoordeel en daar schoot me te binnen dat het wel lekker zou zijn als ik iets om handen had om mezelf af te leiden van alle verboden etenswaren, want als je je handen vol hebt kun je geen koekjes meer pakken. Dit is puur theoretisch en totaal nog niet goed uitgetest in de praktijk want je kunt natuurlijk best dingen neerleggen om een pak koek leeg te eten en daarna gewoon weer verder gaan met waar je mee bezig was. Maargoed, laten we positief blijven en net doen alsof afleiding gaat helpen.

Ik besluit om nog een trend te volgen, naast het meedoen met 30 day challenges, en schaf een kleurboek voor volwassenen aan. Echt? Ja echt waar. Bij de Bart Smit nog een pak stiften gehaald en toen was mijn nieuwjaarsfooi wel weer ruimschoots op.Daarna gingen we de vreselijkste huishoudelijke klus doen die er bestaat (boodschappen doen) en thuis aangekomen was het alweer bijna tijd om avond te eten. Dat avondeten wordt hetgene wat me er echt doorheen moet gaan slepen, dat moet gewoon lekker eten zijn, anders heb ik eigenlijk niks meer wat lekker is qua eten deze maand. 's Ochtends heb ik te weinig tijd om iets boeiends te maken, op m'n werk eet ik gewoon boterhammen en 's avonds is er tijd om wat lekkers te fabriceren.


Vanavond staan quesadillas met kip op het menu. Het recept heb ik via Foodgloss op Youtube en er zat al zowat kwijl op m'n beeldscherm toen ik het eindresultaat in het filmpje zag. Nou, ik kan zeggen dat het in het echie nog veel lekkerder is!Na het eten ben ik al een beetje aan het kleuren geslagen, maar na een paar vlakjes kleuren kreeg ik toch een partij kramp in m'n hand! Ik ben duidelijk teveel van deze tijd waarin we typen in plaats van schrijven. Oefening baart vast wel soort van kunst.Dag 1 overleefd!

Groetjes,

Isabeau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten