zaterdag 14 januari 2017

30 day challenge Januari: Op de helft!

De afgelopen twee weken hebben me wel veel nieuwe inzichten gegeven. De challenge is best een pittige te noemen, maar gebleken is hetgeen ik het meest mis zowaar niet chocola blijkt te zijn.

Ik ben de afgelopen weken een aantal keer per ongeluk de fout in gegaan. Zo had ik een stuk gekookte aardappel in m'n mond toen ik besefte dat dat ook niet mocht. Normaal eten we nooit aardappel dus het zat niet zo in m'n systeem dat ik daar op moest letten.
Na de wedstrijd van de waterpolo bestelde ik uit gewoonte ijsthee met prik. Dat mag dus ook niet.

Maar wat ik dus het meeste mis is patat en alcohol. Vooral na de waterpolowedstrijd vorig weekend had ik een grote dip. De wedstrijd ging niet goed, ik had veel honger en thuis stond de frituurpan aan. Ik hou van patat, het is toch altijd wel m'n lievelingsavondeten geweest. Mijn humeur was dus niet opperbest toen ik het moest doen met een gebakken eitje. Ook mis ik een glaasje giechelwater in het weekend.

Vandaag ben ik op de helft en heb ik voor deze dag een pauze ingelast. Straks gaan we patat eten, misschien heb ik vanavond zelfs drinken met prik. Ik ben wel benieuwd hoe ik me daarna voel.

Want wat opvalt deze weken is dat ik mezelf vrij stabiel voel. Eten doet niet zoveel meer met mij. Normaal voel ik het effect wel van chocola en chips eten, je voelt je er best lekker door. Maar na korte tijd is dat gevoel weg en dan komt de combinatie van "bluh" en een licht schuldgevoel. Dat heb ik de afgelopen weken dus allemaal niet gehad.

Wat ook opvallend is, is hoeveel eten ik aangeboden krijg. Echt niet normaal eigenlijk. Op m'n werk heb ik de afgelopen twee weken minstens 3 keer taart en 2 keer koek af moeten slaan. En dan nog m'n vrije tijd, waar van alles voor je neus komt te staan en je vrijwel niks mag.

De challenge is op zich wel een aanrader, je krijgt meer inzicht in wat eten met je hoofd, huid en lichaam doet. M'n huid is er wel op vooruit gegaan, geen puistjes meer. Voor de kilo's maakt het allemaal niks uit, ik merk nog geen verschil op de weegschaal.

Ik ben al aan het nadenken over de challenge van volgende maand, want het lijkt me erg leuk om dit jaar elke maand een nieuwe challenge te doen. Ik zou willen dat elke challenge je wat kan leren over jezelf en je omgeving en dat je van iedere challenge wel profijt op de langere termijn kan hebben. Maar ik wil ook weer niet dat ik de 30 dagen ervaar als een soort terror, waarin ik bijna niks meer mag. Deze challenge komt er wel erg bij in de buurt overigens...

Groetjes,

Isabeau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten